Hoe Black Marble Tile schoon te maken zonder het verlaten van strepen?

Zwarte marmeren tegels geven elke kamer een elegante toets. Het schoonmaken van deze tegel zonder strepen achter te laten, is een eenvoudige taak als u de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Hoewel er verschillende reinigingsproducten voor de detailhandel beschikbaar zijn, kunnen ze kostbaar zijn. Maak in plaats daarvan uw eigen reinigingsoplossing door ingrediënten te gebruiken die u waarschijnlijk bij de hand hebt.

schoonmaaksters

Vloeibaar afwasmiddel, waterstofperoxide en ontsmettingsmiddel Maak de marmeren tegel goed schoon en laat een streepvrije glans achter. Afwasmiddel is veilig voor tegels en voegen, waardoor het een ideale reiniger is voor alle marmeren oppervlakken en tegelvloeren. Meng in een emmer een liter warm water met twee spuitjes vloeibaar afwasmiddel. Voor een spray-on oplossing, perfect voor badtegels, toonbanken en backsplashes, meng 2 kopjes water en 2 theelepels vloeibaar afwasmiddel in een spuitfles.

Voor een waterstofperoxide-oplossing, meng een liter warm water in een emmer met 2 kopjes waterstofperoxide (verkrijgbaar in een supermarkt of drogisterij). Het peroxide desinfecteert en reinigt. U kunt ook een spuitflesoplossing van 2 kopjes water en 1 kop waterstofperoxide maken.

Om een ​​schoonmaakmiddel met ontsmettingsalcohol te maken, meng 1 kop alcohol in een emmer met een liter warm water. Dit reinigt zonder het tegeloppervlak te beschadigen. Meng 2 kopjes water en 1 kop ontsmettingsalcohol in een spuitfles voor badtegels en werkbladen.

Reinigingsprocedure

Om vloeren van zwart marmer schoon te maken, dompelt u een dweil in de door u gekozen reinigingsoplossing, wringt u het overtollige water uit en maakt u de vloer schoon zoals u dat normaal zou doen. Volg met een droge doek om de vloeren te drogen en strepen of watervlekken te vermijden. Voor badtegel- en aanrechtbladspatten sproeit u het oppervlak met een oplossing en veegt u af met een schone, droge doek. De oplossingen zijn veilig voor regelmatig gebruik, maar gewoon water is voldoende voor de dagelijkse reiniging.

Vlekverwijdering

Vlekken op zwart marmer moeten voorzichtig worden behandeld om verdere schade te voorkomen. Neem altijd zoveel mogelijk van de vlek op wanneer de lekkage het eerst optreedt door te blotten (niet afvegen) met een schone doek of papieren handdoeken.

Bij zure vlekken veroorzaakt door azijn, tomaten of zure vruchten, giet een halve kop baking soda in een schaal en roer langzaam water tot een dikke pasta is gevormd. Breng een dikke, gelijkmatige laag van de pasta aan op de vlek en laat deze tot het droog is zitten. Veeg de gedroogde pasta vervolgens weg met een vochtige doek.

Voor vet- of olievlekken, strooi het bevlekte gebied met een dikke laag maïszetmeel en laat het een paar uur zitten. Veeg weg met een schone, vochtige doek.

Voedselvlekken kunnen worden verwijderd door het gebied met waterstofperoxide te wrijven. Doordrenk de rand van een doek of spons in waterstofperoxide en wrijf dan over de vlek totdat deze verdwenen is.