Verzorging & Onderhoud voor Natuursteen

De duurzaamheid van de steen is door de eeuwen heen getest, in huizen, commerciele gebouwen, kathedralen en zelfs piramides. Gebruik de volgende zorgtips om ervoor te zorgen dat uw steen niet alleen maar zal duren, maar blijft mooi.

Verzegeling Natuursteen
Het verzegelen van natuursteen is een eenvoudig proces dat kleuring voorkomt en de schoonheid van de steen handhaaft. Wij raden aan een impregnerende sealer die doordringt op het stenen oppervlak om het te beschermen tegen vocht, vuil en vlekken. Voor het afdichten wordt een grondige reiniging aanbevolen om het vuil en vet in de steen te voorkomen.

Het leven van de sealer zal afhangen van het type en afwerking van de steen, het toepassingsgebied en de blootstelling aan slijtage. Een stukje steen die is afgesloten met een impregnerende sealer en in een kast wordt geplaatst, blijft onbepaald afgesloten. Impregneren sealers hebben de voorkeur aan topische sealers omdat ze zowel de levensduur als de kwaliteit van de bescherming verhogen. Hoewel verzegelaar de steen minder vatbaar maakt voor kleuring, het toepassen wanneer het onnodig is, verspilt gewoon tijd, moeite en geld. Een eenvoudige test om te bepalen of uw steen opnieuw moet worden afgesloten, is om het met water te sprinkelen. Als het water strak strijkt, dan heeft de steen zijn zegel gehandhaafd. Als het water de steen binnentreedt of verduistert, laat het water dan verdampen en herzetten. Graniet zeehonden kunnen duren tot 15 jaar, afhankelijk van de poreusheid en het type graniet. Algemene aanbevelingen voor woonvloeren zijn om de 5 à 10 jaar te verzegelen.

Natuurlijke steen reinigen

Een pH neutrale reiniger werkt voor elk type natuursteen. Wees voorzichtig om geen bleekmiddel of schurende producten op een natuursteeninstallatie te gebruiken om schade aan de steen te voorkomen. Veel merknaam huishoudelijke schoonmakers zijn zeer zuur en kunnen schade aan kalkhoudende stenen veroorzaken, zoals marmer, kalksteen, travertijn en onyx, evenals de zeehonden die ze beschermen.