Graniet ETS: Oorzaken en hoe corrigeren

Countertops van het graniet in uw keuken geworden een exquise brandpunt in het hart van uw huis. Met de investering die u hebt aangebracht en hun bekendheid op de kamer, moet u voorzorgsmaatregelen nemen om te handhaven hun schoonheid en het voorkomen van schade als gevolg van etsen. We bespreken wat de meest voorkomende oorzaak is van etsen en hoe het kan worden opgelost.

Oorzaken en preventie van graniet etsen

Zure vloeistoffen zijn de meest voorkomende reden voor etsen van graniet (dat is een chemische reactie). De daders zijn onder andere:

Reinigingsmiddelen

Hoewel veel mensen azijn's effectiviteit loven, is het niet geschikt voor het reinigen van graniet. Niet alleen kan dit natuurlijke schonere oorzaak etsen,het kan ook vernietigen de oorspronkelijke einddatum van uw graniet. Bleekmiddel en ammoniak moeten ook niet worden gebruikt. De beste reiniger te gebruiken is een zachte zeep met warm water. Echter, als u een schoonmakende product gebruiken moet, lees de waarschuwingen en aanwijzingen of neem contact op met de fabrikant om te controleren of dat het is veilig om te gebruiken op uw granieten aanrecht.

Eten en drinken

Zure fruit, SAP, koffie, wijn en frisdrank kunnen ook leiden tot etsen. Als food prepping, moet u een snijplank en als u morsen, het moet worden geveegd omhoog onmiddellijk om te voorkomen dat etsen.

How To Fix graniet etsen?

Idealiter, preventie is de beste remedie, maar als je uw granieten geëtst vinden moet en repareren, hier is wat u kunt doen. Eerst, veeg het gebied schoon met een natte doek. Vervolgens zand het gebied zo licht wilt verwijderen van de finish. Reinig het gebied opnieuw met een natte doek verwijderen van puin. Dan, met behulp van een puttees mes, fix divots of etsen met behulp van een epoxy die wordt ontworpen specifiek voor het repareren van graniet. Laat de epoxy de droog voor de aanbevolen tijd. Tot slot, toepassing graniet voltooien om te verzegelen van de reparatie.

Als je meer comfortabel met iemand anders het repareren van de ETS voelen, een ondersteuningstechnicus stenen restauratie.