Hoe kun je marmer van graniet vertellen?

Graniet en marmer, marmer en graniet. De termen vloeien van de tong zoals zilver en goud of zout en peper. Ze lijken voor elkaar bedoeld. Maar behalve dat het verbluffend is, veelzijdig en de twee meest gefabriceerde en geïnstalleerde natuurstenen, eindigen veel van de overeenkomsten daar. Marmer en graniet zijn net zo verschillend als olie en azijn, toevallig twee vloeistoffen die je niet op een steen wilt zetten volgens de normen van de natuursteenindustrie.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn zowel graniet als marmer verkrijgbaar in verschillende kleuren die elegantie kunnen toevoegen aan marmeren aanrechten of aanrechtbladen van graniet. Inderdaad, de kleuren ingebed in Viscont White Granite, bijvoorbeeld, verrassen sommige mensen die gewend zijn aan granietkleuren die donkerdere tinten zijn zoals Tan Brown Granite.

De natuursteenindustrie, met leveranciers zoals SlabMarket, doet de taak van een jodendom om talloze met kleur beladen platen op de markt te brengen in containers die elk gehemelte zullen plezieren. Er is licht graniet en er is zwart marmer. Het verschil in de diverse kleurenwielen van de twee stenen is dat marmer à la White Carrara-marmer veerkrachtig is, terwijl graniet een bril uit spikkels maakt, hoewel sommige Viscont White Granite-platen lijnen kunnen bevatten die lijken op aderen. Platen van zowel marmer als graniet geven beweging aan het oog met hun individuele veelbetekenende inzetstukken.

Graniet

Aangeduid als de grootvader van natuursteen vanwege zijn immer aanwezige gebruik over de hele wereld, dit is een van de meest duurzame stenen op aarde. Het is geen verrassing dat dit gemakkelijk te onderhouden juweeltje van moeder natuur in huizen en bedrijven is, zoals granieten aanrecht, badkuip en open haard omringt, en badkamer ijdelheden.

Hoewel graniet min of meer een lichtgekleurde natuursteen is, zijn er donkere variaties in granietkleuren afhankelijk van het mineraalgehalte. Tan Brown graniet en Black Pearl graniet zijn voorbeelden van varianten die zorgen voor een donkerder granieten aanrecht. Licht graniet, zoals Delicatus Cream graniet of Viscont White graniet, komen vaker voor, maar sommige exoten zijn ook licht graniet. Eigenaren van plaveien en steenfabrikanten hebben de beste variëteit om uit te kiezen, gedreven door hun lidmaatschappen in SlabMarket, de ultieme afzetmarkt voor detailhandelaren om te winkelen voor granietcontainers, inclusief onze favorieten, de Tan Brown Granite en Viscont White Granite.

Een stollingsgesteente dat meestal bestaat uit kwarts en veldspaat, heeft zijn naam te danken aan de weergave van korrels die met het blote oog in de steen te zien zijn. Ruwe platen die oorspronkelijk uit de aarde zijn gesneden, worden aan één kant met diamanten gepolijst om de ware granieten kleuren naar voren te halen die erin liggen.

Marmeren

Als graniet de grootvader is van de natuurschoonheid van Moeder Natuur, dan is marmer de koningin. De steen keuze door beeldhouwers voor eeuwen, marmer blijft het toppunt van schoonheid als huiseigenaren en ontwerpers blijven graviteren in de richting van de steen voor het creëren van een klassieke uitstraling.

Marmer, een metamorf gesteente, staat bekend om zijn marmering, als een hoogwaardige, verrukkelijke biefstuk. De karakteristieke aderen van de steen zorgen ervoor dat marmer op zichzelf staat, vooral bij het maken van marmeren toonbanken of backsplashes. Probeer White Carrara Marble, met blauwgrijze tinten en wit met zachte veining, of Statuario Marble, met gedurfde grijze en gouden aders. Calacatta Goudmarmer toont goud en grijs op een wit bed. Calacatta Gold, Carrara White en Statuario zijn allemaal klassieke knikkers die van plaat tot plaat kunnen verschillen en originaliteit en elegantie bieden voor elk huis of bedrijf.

Net als graniet is marmer meestal een lichtgekleurde steen. En net als graniet zijn minerale afzettingen de aanzet tot kleurvariaties. De kleuren van de natuursteenindustrie variëren van de typische witte achtergrond en zwarte aderen zoals die van Statuario Marble en Calacatta Gold Marble tot het uiterste van de witte aderen van Black Marquina-marmer op een zwart bed. Hoe zuiverder wit het marmer, des te minder toegevoegde mineralen.