Hoe te kiezen tussen granieten en marmeren werkbladen

Wanneer mensen geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun keuken, is het normaal dat ze discussiëren als het beter is om granieten of marmeren werkbladen te hebben. Beide zijn high-end materialen, maar je weet misschien niet precies wat de verschillen tussen de twee zijn, behalve wat je favoriete smaak van de esthetiek ook mag zijn. Om u te helpen beslissen welke u verkiest, zijn hier twee van de verschillen.

Verschijning

Graniet

Graniet wordt geleverd in een breed scala aan kleuren en patronen. In feite is elke plak graniet zo uniek dat geen twee stukken identiek zijn, en veel huiseigenaren besteden veel tijd aan het kiezen van hun perfecte stuk graniet.

Marmeren

Marmer is er in verschillende kleuren en patronen, maar wit met grijze veining is het meest voorkomende type. Andere marmeren kleuren zijn bruin, lichtbeige en lichtgeel. Net als graniet is marmer ook een volledig natuurlijke steen.

Zorgvereisten

Graniet

Dit is een poreuze steen, dus morsen mag nooit langer dan een paar minuten op het aanrecht zitten, anders zal de vloeistof in het graniet sijpelen en een vlek achterlaten. Verder is het belangrijk om granieten aanrechten dagelijks af te vegen en deze ongeveer één keer per jaar te verzegelen. Moeilijke chemische reinigingsmiddelen moeten ook worden vermeden.

Marmeren

Net als graniet moet marmer ook worden geseald. Zure voedingsmiddelen, zoals tomaten, mogen nooit langer dan een paar minuten op de marmeren aanrecht zitten. Op marmer is een van de gevaren van zuur voedsel dat het etsen in het marmer kan creëren.

Een laatste gebied waar mensen vaak bezorgd over zijn, is de prijs. Graniet en marmer zijn vergelijkbaar, hoewel marmerprijzen iets hoger zijn dan die van graniet. Als u probeert te kiezen tussen deze twee natuurstenen, moet u zich committeren aan de zorg voor uw werkbladen, ongeacht welke u kiest. Bovendien is veel van uw keuze een esthetische smaak.