Het reinigen en onderhouden van gefabriceerd natuursteenfineer

Reiniging: om stof en vuil van het oppervlak van het natuursteenfineer te verwijderen, gebruikt u een droge gardebezem en wrijft u lichtjes over het oppervlak. Het steenfineer kan ook worden gereinigd met water en een zachte borstel.

Afdichting: sommige klanten gebruiken graag zeehondenjagers om de steen te beschermen tegen vuilophoping en opspattend water. Alleen ademende, doordringende silaanafdichters op waterbasis moeten tijdens alle toepassingen worden gebruikt volgens de specificaties van de fabrikant. Sealers zijn niet verplicht, maar helpen de steen te beschermen tegen slecht weer. Opmerking: Sealers kunnen het uiterlijk van een steen donkerder maken of veranderen nadat ze zijn aangebracht.

Efflorescentie verwijderen: Efflorescentie is een natuurlijk proces dat wordt veroorzaakt door water dat door beton naar het buitenoppervlak beweegt. Dit migrerende water kan ervoor zorgen dat zouten en mineralen op het oppervlak van de betoneenheid terechtkomen, waardoor een witachtige substantie ontstaat.

De-icing: onderwerp gefacheerd steenfineer niet in contact met de-icing-materialen, zout of andere agressieve chemicaliën, tenzij deze specifiek zijn ontworpen voor gebruik met lichtgewicht cementproducten. Langdurige blootstelling aan deze omstandigheden kan het gefabriceerde steenfineer verkleuren of resulteren in schade aan het oppervlak; waardoor de garantie ongeldig kan worden. Reiniging van uitbloeiingen kan worden gedaan door het oppervlak van de steen licht te schrobben met een zachte borstel en water. In sommige gevallen moet een 25% azijn 75% -wateroplossing worden gebruikt.

Opmerking: Gebruik geen harde reinigingsmethoden om uitbloeiingen te verwijderen, zoals: drukspuiten, zuren of staalborstels. Sommige vormen van uitbloeiing kunnen moeilijk, zo niet onmogelijk te verwijderen zijn.