QUARTZ STONE VOOR UW BENCHTOP: LEER HOE HET TE ONDERHOUDEN!

Kwarts is een van de meest voorkomende en hardste mineralen hier op aarde. En uit dit mineraal is een heel speciaal soort steen bekend gemaakt; een natuursteen bekend als Quartz steen. Voor het eerst gemaakt in 1987, in de stad Caesarea in Rome, is Quartz steen een huisnaam geworden in de bouwsector. Het wordt voornamelijk gebruikt om vandaag prachtige keukentafels te maken. Als u ooit een werkbank voor uw keuken wilt krijgen, kunt u overwegen om er een te maken die gemaakt is van Quartz-steen tussen andere soorten natuursteen.

Adembenemende schoonheid

Kwartssteen staat bekend om zijn adembenemende schoonheid. In de industriële fabrieken waar deze speciale steen wordt vervaardigd, voegen arbeiders verschillende pigmenten en harsen aan de steen toe om een verscheidenheid aan kleuren en texturen te verkrijgen. Kwartssteen staat erom bekend beschikbaar te zijn in meer dan veertig verschillende kleuren. Dit betekent dat het niet uitmaakt welk kleurenschema uw keuken heeft. Je zou gemakkelijk een tafel van een quartz-steen vinden die zou bijdragen aan de schoonheid van je keuken. Ook zijn deze werkbladen gepolijst en verfijnd tot in de perfectie.

Mogelijkheid om krassen te weerstaan

Kwartssteen staat ook bekend om zijn verbazingwekkende vermogen om krassen te weerstaan. Van het oppervlak wordt gezegd dat het meer buigsterkte biedt in vergelijking met het immer populaire graniet. Ook hoeft Quartz-steen, in tegenstelling tot graniet, helemaal niet opnieuw te worden afgedicht. Dit speciale type gemanipuleerde kwarts kan zijn schoonheid heel lang behouden. Daarom is het geen verrassing waarom veel mensen erin investeren. Sterker nog, het wordt langzaam zo populair als graniet, wat eigenlijk een klassieke keuze is voor werkbladen. Kwartssteen is absoluut een goede keuze voor zeer drukke keukens waar veel scherpe gereedschappen worden gebruikt.

Onderhoudstips om te overwegen

Opdat uw Quartz stenen werkblad mooi blijft, is het belangrijk dat deze zorgvuldig wordt onderhouden. Hier zijn enkele onderhoudstips om te overwegen:

• Gebruik snijplanken - Ja, Quartz-steen staat erom bekend dat hij bestand is tegen krassen. Maar het is nog steeds een goed idee om snijplanken te gebruiken bij het bereiden van voedsel. Beter je hakbord krabben dan je tafel schrapen, is het niet?
• Gebruik trivets - Kwarts steen is misschien niet zo tolerant als andere soorten natuursteen als het gaat om warmte. Gebruik altijd trivets bij het plaatsen van hete pannen en fornuizen op uw tafelblad met kwartssteen om kraken te voorkomen.
• Gebruik niet-schurende reinigingsmiddelen - Het is ook praktisch om niet-schurende reinigingsmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken van producten gemaakt van kwartssteen. Het zou leuk zijn als je kunt schoonmaken met microvezeldoekjes, want deze kunnen niet alleen worden gereinigd, maar ze kunnen ook je tafelblad polijsten.