Kwartsiet versus kwarts

Als je in de war bent door de vergelijkbaar klinkende kwarts die beschikbaar is, ben je niet de enige. Ze kunnen veel op elkaar lijken, maar de waarheid is dat ze totaal verschillende materialen zijn. Kwartsiet is een natuurlijke metamorfe steen die wordt gevormd wanneer zand wordt verwarmd en gecomprimeerd in de aarde. Quartz bevat stukjes gemalen kwarts in combinatie met hars en polymeren om een ​​door de mens gemaakt materiaal te creëren dat mooi en sterk is.

Omdat kwarts door de mens gemaakt is, kan het een minder dure optie zijn dan kwartsiet voor grote, gecompliceerde taken. Het is echter niet zo hitte- of krasbestendig, en dit maakt een groot verschil in hoe het materiaal in de keuken presteert. Kwarts is flexibeler, dus het neigt minder te spitten dan de natuursteen.

Quartz heeft meer kleuropties. Dit komt omdat vrijwel elk gewenst kleurpigment kan worden toegevoegd wanneer het materiaal wordt gemaakt, zodat u quartz kunt vinden dat er vrij natuurlijk uitziet, zoals een echt stuk steen zou doen, of iets dat er kleurrijk en trendy uitziet, met duidelijk onnatuurlijke kleur die is ontworpen om een ​​verklaring af te leggen.

Omdat kwarts volledig niet-poreus is, is het minder gevoelig voor vlekken en bacteriegroei. Countertops van kwartsiet zijn minder poreus dan sommige andere stenen, maar het kan nog steeds een kit vereisen om vlekken te voorkomen. Dit geeft kwarts een kleine voorsprong op het gebied van onderhoud, maar als je erg ruw bent op je werkbladen, is kwartsiet waarschijnlijk een betere keuze voor jou.