Stone zichtbaar laesie indeling en oppervlakte reiniging en onderhoud discussie

En stenen zichtbare laesies en classificatie

Alle van de steen, als blootgesteld aan de atmosfeer, zal er ziekte. Om beter te beschermen historisch en cultureel erfgoed, met name voor de bescherming van de goede en natuurlijke steen-gerelateerde historisch en cultureel erfgoed en moderne architectuur, Italië onderzoeksinstellingen overeenkomstig de definitie van NORMALE 1/85-specificatie, gebaseerd op de rol van diverse laesies op de steen, natuurlijke stenen laesies die lijken op de volgende categorieën en geven de definitie van elke vorm van ziekte.

1 omstandigheden deed niet verslechteren klasse

(1) kleur veranderen (chromatische verandering): besloten om natuurlijke veranderingen in de samenstelling van de steen in de kleur-parameter. Zal uitbreiden tot de hele rock, als de wijziging is gelokaliseerd, staat bekend als kleur vlekken (Macchia).

(2) de vlek (kleuring, chromatische verandering): de specificiteit van de materiële componenten (pyriet concentraat in marmer) of externe materialen (water, oxidatie van metalen voorwerpen, organische stoffen, coatings) relevante lokale kleurafwijkingen.

(3) in Pseudomonas aeruginosa (Patina): onafhankelijk van het bijzondere fenomeen van natuurlijke variatie, en laat mensen het gevoel hebben dat de oorspronkelijke kleur van het materiaal verandert.

Categorie 2 materiaalverlies

(1) erosie (oppervlakte-erosie, surfacereduction, opruwen): grootste deel van het materiaal verwijderd is de dichtheid van het oppervlak.

(2) verschillen in erosie (differentiële erosie]): duidelijk in steen opgerichte of typische structurele heterogeniteit.

(3) de putjes, erosie (pitting): vorming van aangrenzende blinde gaten. Gaten zijn voornamelijk hemisferische, maximaal een paar millimeter in diameter.

(4) de corrosie put, cellulair verval (alveolization, honingraat, cavernous verval): vorm holle trog-vormige, maat klein, ook bekend als het kleine zeepbel nest, vaak verbonden, is ongelijk verdeeld.

3 profiel beschadigd klasse

(1) de verdeling (aggregatieniveau, granulaire desintegratie, afbrokkelende): materiaal gevormd poeder of daling van de kleine kruimels uit en BLADDEREN.

(2) afschilfering, schaal af (afschilfering, contour schalen, schilferen): gevormd van een of meerdere segmenten, de dikte is zeer klein.

(3) de huid (schalen, afbladderen): is vaak als originele materiaal ontbindend, onregelmatige, ongelijke dikte van blad scheiding.

(4) scheiding (detachement): materiaal tussen de toplaag of ontleding tussen de bovenste en onderste, zijn over het algemeen geeft aan deze lagen af zal vallen. Op de steen, en de scheiding van het deel dat is gebaseerd op de kenmerken van structuur en textuur vaak hebben specifieke shapes, zoals afbladderen, schaal af, korsten.

(5) verlies, schrapping (verlies): drie dimensionale componenten ontbreken (zoals de arm van het standbeeld, Romeinse oren prima kruik-oren, reliëf-ingericht fragmenten, enz).

(6) de holte, porie (lacuna): vooral met de ontwikkeling van twee-dimensie de ontbrekende delen (zoals deel-bebost en deel verf deel of onderdeel van een mortier of keramische afwerkingen, mozaïek inlays, enz).