Wat is de relatie tussen kleuren en je stemming?

Heb je een blauw gevoel? Verkeer heb je rood zien worden? Ben je groen van jaloezie over de nieuwe auto van je buurman? We gebruiken die frases over kleur omdat die idiomen iets zijn waar we ons in taal mee bezighouden. De gemiddelde persoon brengt kleur in verband met emoties en de kleur zelf schildert de beweringen op een manier die iedereen begrijpt.

Als ik de verklaring gebruik, "het was een zwarte dag", besef je automatisch dat ik niet blij ben met het reilen en zeilen in mijn leven die dag. Denk aan iemand die doodgaat, of aan een familie- of werkgerelateerde tragedie.

Aan de andere kant, als ik zeg, "vandaag bracht me een gouden kans", dan zou je willen weten wat het was, omdat je begrijpt dat het me gelukkig maakte en je zou willen delen in de vreugde. Dit is hoe we ons in onze gedachten verhouden tot kleur. Maar waarom? Werkelijk onderzoek lijkt aan de kleine kant te zijn, maar er lijkt bewijs te zijn dat kleur onze fysiologie letterlijk beïnvloedt.

Het verbouwen van uw huis is een zeer intiem en ingewikkeld proces en het opnieuw inrichten van een keuken, badkamer of het maken van iets zoals een kookeiland is een creatieve reis die een taak kan zijn, maar uw creatieve sappen prikkelt. Als je besluit te remodelleren, wordt je grootste taak om te beslissen hoe je je eigen smaak kunt gebruiken om je eigen droom te creëren. Die taak kan intimiderend zijn.

De beroemde kunstenaar Pablo Picasso, en net als vele andere grote kunstenaars, realiseerden deze band en gebruikte kleur om ook emotie te schilderen, niet alleen de beelden. Hij had een goed begrip van hoe kleur stemmingen kon manipuleren, sommige zelfs de hartslag verhogen. Hij zei ooit: "Kleuren, zoals kenmerken, volg de veranderingen van emoties." Houd er rekening mee dat sommige van zijn meest invloedrijke en mooie werken voortkwamen uit zijn "blauwe periode".

Eén ding is echter zeker, terwijl er een algemene consensus is over bepaalde kleuren die algemene gedachten oproepen, zoals wit die staat voor puurheid, veel over kleur is diep geworteld in onze psyche. Als je hetzelfde voelt, is misschien klassiek wit kwartsiet of wit graniet misschien precies wat je nodig hebt om je creatieve visie waar te maken.

Misschien ziet u blauw als kalm, terwijl uw vriend het als triest ziet. Niet alleen maatschappelijke waarden en observaties over kleur beïnvloeden uw gedachten over die kleuren, maar uw levenservaringen helpen u uw gevoelens te formuleren. Als blauw iets is dat in uw gezichtsveld past, kijk dan eens naar het granieten werkblad met de naam Arcobaleno Blue granite, dat prachtige tinten, aders en strepen bevat. Rust is slechts een stuk graniet verwijderd.

Hoewel er voldoende gegevens zijn om te onderbouwen wat onderzoekers geloven, kunnen we ons wenden tot concepten die de Chinezen al eeuwen lijken te kennen, genaamd Feng Shui. Feng Shui is een systeem om voorwerpen in onze omgeving te plaatsen op een manier die niet alleen onze gemoedstoestanden, maar ons leven in het algemeen verzacht door een positieve stroom om ons heen te channelen die bekend staat als Chi. Het wordt beschouwd als een pseudowetenschap, maar het wordt nog steeds overal in de wereld geloofd en beoefend.

Het is heel interessant dat Feng Shui al meer dan 3500 jaar bestaat, en zelfs toen herkenden ze de correlaties tussen kleur en stemmingen van mensen. Daarom is het belangrijk om de juiste kleuren voor uw huis te kiezen die u zullen inspireren, zodat u zich ontspannen en comfortabel voelt.

Uw waardering of afkeer van een kleur is zeker een kwestie van uw smaak, maar de tools die beschikbaar zijn voor u bij slabmarket.com en marble.com kunnen u een voorbeeld laten zien en uw visie samenstellen vanuit het comfort van uw huis. Neem die laptop en zet hem op het bestaande aanrecht en begin te creëren!