Wat is natuurstenen tegel?

De hoofdarchitect van een Egyptische farao wordt gecrediteerd met de uitvinding van steenarchitectuur rond 2630 vC. Natuurstenen vloertegels hebben eens eenmaal de huizen van de elite gerenoveerd en bevoorrecht in kastelen en piramides. Verbeterde technologieën hebben het proces gemaakt om natuursteenvloeren betere te creëren, hoewel het effect zo glanzend en overvloedig is als in vroegere tijden.

Er wordt gezegd dat Moeder Natuur zichzelf niet herhaalt en dat wijsheid in het bijzonder waar is bij natuursteen. Deze aangeboren variatie tussen elke plaat als gevolg van minerale inhoud is samengesteld als men de vele mogelijkheden voor stijl, kleur, grootte en afwerking beschouwt.

Natuursteen tegels komen typisch in vier maten: 18 "x 18", 16 "x 16", 13 "x 13" en 12 "x 12". Twee soorten randen zijn verkrijgbaar met natuursteen tegels: een gepolijst, afgeronde rand en een gepolijst 90 graden rand. Natuursteen vloeren komen uit drie fundamentele soorten steen: sedimentair (kalksteen en travertijn), Igneous (graniet), en metamorf (marmer en leisteen). Verschillende afwerkingen zijn beschikbaar, inclusief gepolijst, honed, zuur gewassen, zaaggesneden, gevlamd, gesplitst, getuimeld en geborsteld.

Omdat er zoveel keuzes beschikbaar zijn in natuursteenvloeren, wordt geadviseerd dat u een detailhandelaar raadpleegt om de steen te zien en aan te raken. Dan kunt u kiezen wie u spreekt.

Natuursteen kan gebruikt worden als een volledig oppervlak of voor grenzen of decoratieve strips. Decoratieve tegels komen meestal uit getuimelde stenen die een lichtgegoten of mooi glad oppervlak hebben. De hoeken kunnen afgerond of gebroken zijn. De tegels zijn over het algemeen kleiner. De getuimelde afwerking is het beste met kalksteen, travertijn en marmer.

Als het gaat om het verzorgen van uw natuursteen vloeren, vind je dat vuil; Grit en zand kunnen het oppervlak beschadigen. Vacuüm kan gebruikt worden, maar niet met de beaterbalk, omdat het de vloer kan krabben. Een bezem en ouderwetse stofmop werken goed. Nat mop wanneer nodig. Vloeibare ivoorzeep is een goede keuze, maar je moet goed spoelen om strippen of een film te vermijden. Vermijd het schoonmaken van producten die azijn, citroensap, schuurreinigers of op ammoniak gebaseerde schoonmakers bevatten.