De geschiedenis van Carrara Marble

Carrara-marmer (is een type wit of blauwgrijs marmer van hoge kwaliteit, populair voor gebruik in de beeldhouwkunst en het decor van de bouw.) Het wordt gewonnen in de stad Carrara in de provincie Massa en Carrara in de Lunigiana, het meest noordelijke puntje van de stad. het hedendaagse Toscane, Italië.

Het Carrara-marmer is, net als andere soorten marmer, een metamorf gesteente gemaakt van microscopisch kleine calciumcarbonaatkristallen. Deze steen werd gevormd door metamorfose, wat betekent dat de voormalige rots een compleet nieuwe kristallijne structuur heeft gekregen door hoge druk en / of variaties in temperatuur, dus uiteindelijk is de rots fundamenteel veranderd. In het specifieke geval van Carrara Marble kun je zeggen dat de originele rots vergelijkbaar was met de huidige kalkaarde van de grote koraalriffen in de tropische oceanen. De transformatie vond plaats tijdens het vroege Jura (190 miljoen jaar geleden), toen grote delen van het hedendaagse Noord-Toscane overstroomden; kalksediment afgezet op de zeebodem en vervolgens een koolstofhoudend platform gevormd.

Na de beweging van de aardkorst, toen de Apennijnen waren gevormd, dook het koolstofhoudende platform uit de oceaan en vormde het bergen, die hun oorspronkelijke kenmerken handhaafden; maar het was niet hetzelfde voor de Apuaanse Alpen, waar hoge druk de kristallijne structuur van de rots fundamenteel heeft veranderd. De limoen veranderde daarom in marmer. Van het koolstofhoudende platform, dat verschillende keren was gevouwen als plastic, ontstond door zeer hoge druk de complexe geologische structuur van de huidige Apuaanse Alpen.

Carrara-marmer wordt al gebruikt sinds het Oude Rome. In de 17e en 18e eeuw werden de marmergroeven in de gaten gehouden door de families Malaspina die regeerden over Massa en Carrara. De familie creëerde het "Office of Marble" in 1564 om de marmermijnindustrie te reguleren. Vooral de stad Massa zag veel van haar plan opnieuw ontworpen (nieuwe wegen, pleinen, kruispunten, bestrating) om het waardig te maken een Hoofdstad van het Italiaanse land. Na het uitsterven van de familie Malaspina, werd de staat geregeerd door het Huis van Oostenrijk en het management van de mijnen rustte met hen uit. De basiliek van Massa is volledig gebouwd van Carrara-marmer en het oude hertogelijke paleis van Massa werd gebruikt om de kostbare steen te etaleren.

Bianco Carrara ingedeeld in C- en CD-variaties evenals Bianco Venatino en Stauarietto zijn verreweg de meest voorkomende typen met duurdere exotische variaties zoals Calacatta Gold, Calacatta Borghini, Arabescato Cervaiole en Arabescato Vagli ontgonnen in het Carrara-gebied.

Een van de meest iconische stukken van Carrara Marble moet het Standbeeld van David van Michelangelo zijn, maar wist je dat het marmeren blok dat een van de beroemdste meesterwerken uit de geschiedenis is geworden, het oude cliché bewijst dat het afval van een man de schat van een ander is? Michelangelo creëerde David uit een stuk marmer dat twee keer was weggegooid door andere beeldhouwers. Agostino di Duccio gaf een project op met behulp van het blok, waarna het 10 jaar lang onaangeroerd bleef. Op dat moment nam Antonio Rossellino een scheur in het blok, maar besloot dat het te vervelend was om mee te werken. Toen Michelangelo hem eindelijk in handen kreeg, wachtte het marmer veertig jaar op iemand die zijn uitdaging aankon.