Anti-Dumping en compenserende plicht Verzoekschriften op kwarts oppervlakteproducten uit China

Cambria, de toonaangevende producent van natuurlijke kwartsoppervlakten in made-in-America, heeft op 17 april 2018 aangekondigd dat het antidumping- en compensatieplichtschriften heeft ingediend op kwarts-oppervlakteproducten uit China bij het Amerikaanse ministerie van Handel en de Amerikaanse International Trade Commission. De verzoekschriften tonen aan dat Chinese producenten dumping en subsidies van buitenlandse overheden hebben gebruikt om een oneerlijk voordeel op de Amerikaanse markt te verkrijgen. Zij beweren dumpingmarges van gemiddeld 455%, waaruit blijkt dat de Chinese prijzen ver beneden de kosten van de productie van oppervlakteproducten van kwarts onder marktvoorwaarden liggen.
Kwartsoppervlakteproducten zijn in populariteit gegroeid als een meer gewenst alternatief voor oppervlakken zoals graniet of marmer vanwege hun sterkte, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Kwartsoppervlakteproducten worden gebruikt in toepassingen zoals werkbladen, tegels, baroppervlakken, omringende douches en kuipjes, omheiningen van open haarden, wanden, vloeren, badkamerversieringen en op meubels en accessoires.
Jarenlang hebben Chinese producenten gebruik gemaakt van steile prijsonderbieding om de Amerikaanse markt te overspoelen en marktaandeel te veroveren van binnenlandse producenten. In minder dan een decennium steeg de waarde van de Chinese import van QUARTZ-PRODUCTEN van $ 6 miljoen per jaar in 2010 naar bijna $ 460 miljoen per jaar in 2017.
"Cambria neemt deze actie om de langetermijnbelangen van onze industrie, Amerikaanse productie, Amerikaanse arbeiders en Amerikaanse bedrijven te verzekeren", aldus Marty Davis, President en CEO van Cambria. "Oneerlijke handelspraktijken zijn veel te lang doorgegaan. Eerlijke handel en vrijhandel zijn onafscheidelijke paradigma's; je kunt eenvoudig niet de een hebben zonder de ander. Wij geloven sterk in vrije handel - om die te beschermen, moeten we eerlijke handel eisen. Cambria volgt bestaande handelswetten om de oneerlijke handel uit China te stoppen die onze industrie beschadigt en om een gelijk speelveld te herstellen. Deze fundamentele deugden van eerlijke handel en vrije handel zijn van cruciaal belang voor het succes van het Amerikaanse kapitalisme, onze industrie, haar werknemers en de gemeenschappen en klanten die we dienen. We moedigen andere Amerikaanse bedrijven aan om eerlijke handel te ondersteunen, al was het maar om de deugden van vrijhandel te beschermen, en daarmee de belangen van ons land. "Davis concludeerde:" Dit is geen poging tot protectionisme, integendeel. Onze inspanningen zijn om open markten mogelijk te maken met vrije en open handel, gebaseerd op een markteconomie. "
In de verzoekschriften wordt beweerd dat Chinese producenten profiteren van meer dan 20 subsidieprogramma's van de Chinese overheid, waaronder subsidies, leningen, belastingvoordelen en de levering van grond, elektriciteit en grondstoffen tegen lagere prijzen.

Bovendien beweren de verzoekschriften dat de toename van de invoer uit de VRC de binnenlandse bedrijfstak heeft verwond en verdere schade heeft bedreigd indien geen rechten worden ingesteld ter compensatie van de oneerlijke handelspraktijken van China. De verzoekschriften zullen worden onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Handel en de Amerikaanse International Trade Commission. Als beide instellingen bevestigende vaststellingen doen, zou in september 2018 een voorlopige vrijstelling van Chinese invoer kunnen worden opgelegd, waarbij de definitieve rechten in juni 2019 worden opgelegd.