Zijn alle soorten Italiaans marmer hetzelfde?

Voor ongetrainde ogen ziet al wit marmer uit Italië hetzelfde. Maar er zijn verschillen. De meest populaire witte marmeren variëteit in Italyis Carrara, Calacatta en Statuario. Deze drie Italiaanse marmer kunnen soms op elkaar lijken, maar er zijn belangrijke verschillen om de juiste te kunnen kiezen.

Carrara-marmer is grijsachtig wit met minder grote aderen en fijnere, gevederde ader die vaak lineair lijkt.

mar620_cararra_12x12_p_r.jpgmar620_cararra_12x12_p_r.jpg

Calacatta-marmer is zeldzamer dan Carrara en is meer wit dan grijs. Het heeft dramatische aderen die resulteren in dikke, overheersende patronen. Het heeft vaak ondertonen van bruin en goud.

calacatta-vagli.jpg

Statuario is de kostbaarste marmeren variëteit die in Italië wordt gevonden. Het heeft een onderscheidende adering die kan variëren van goud naar grijs.

Statuario-Marble.jpg

Aangezien er geen twee marmeren formaties in de wereld hetzelfde zijn, zullen alle drie deze soorten marmer ook variëren van plaat tot plaat. Het unieke van elke plaat is dat het een specifiek project echt persoonlijk kan maken en uw persoonlijke stijl weerspiegelt.   Wat belangrijker is dan kiezen tussen Carrara, Calacatta en Statuario is kiezen   de   plak van alle drie van deze variëteiten die precies goed is voor uw keuken. Vraag uw marmeren leverancier om ten minste drie voorbeelden van elk om de combinatie van kleur, variatie en patroon te vinden die u het meest aanspreekt.