Collectie steen soorten leisteen

1, vorm: leisteen is de vorming van een sedimentair gesteente met de dezelfde zand.

2, ingrediënten: voornamelijk voor silicium dioxide. De kenmerken kunnen zuur. Volgens leisteen slate kan worden onderverdeeld in drie soorten onderdelen:

(1) de carbonaat rots: de pure silica-inhoud is minder dan 40%, de inhoud van aluminiumoxide, calciumoxide gehalte van minder dan 10% minder dan 15%, het gehalte aan magnesium aluminiumoxide van minder dan 10%, ijzeroxide inhoud van 3% - 7%.

(2) klei-leisteen: voornamelijk samengesteld uit sericiet, chloriet, kaoliniet, illiet, kleimineralen, die vormen meer dan 80% leisteen minerale samenstelling, de inhoud ervan silica groter is dan 50%, aluminiumoxide inhoud meer dan 12%, calciumoxide, magnesiumoxide gehalte van minder dan 10% is minder dan 5%, zijn ijzergehalte zwaveltrioxide bovenstaande carbonaat rotsen.

(3) carbon, silica steen: minerale samenstelling tussen carbonaat-soort klei-leisteen en leisteen, als gevolg van de sterke mate van silicium en silica inhoud is hoog, de steen heel moeilijk, donkerder.

3, eigenschappen: een zwak zuur.

4, structuur, stenen structuur van de bladen of blokken, korrels fijne korrelgrootte tussen 0,9 ~ 0,001 mm vaak afanitisch textuur, meer compacte en de meeste zijn gerangschikt rock decollete groeit dikte uniformiteit, hardheid, waterabsorptie minder. Hun levensverwachting ligt over het algemeen ongeveer 100 jaar. Leisteen kleur in zwart-wit. Voorbeeld: grijs, geel, groen, grijs, groen, blauw, zwart, kastanjebruin, rood, paars, enz. Vanwege de kleur van een enkele zuivere decoratie voelen mensen elegante en genereus. Leisteen is niet langer in het algemeen gepolijst, natuurlijke vorm, vormen een natuurlijke schoonheid.

Daarom, zandsteen en vuursteen bloemkleur is beter dan marmer en graniet, de inrichting wordt ook gebruikt voor sommige plaatsen met rijke culturele connotatie.