DIY marmeren werkbladen reparatie

Net als een auto vers van het perceel, zullen uw nieuwe marmeren werkbladen uiteindelijk worden getikt. Vlekken gebeuren. Dit geldt ook voor etsen (wanneer een zuur materiaal aan de oppervlakte opeet en een doffe vlek achterlaat). En chips en krassen ook.

Wanneer er ongelukken gebeuren, is het niet nodig om op de paniekknop te drukken. Met de juiste knowhow kunt u vaak eenvoudige marmeren aanrechtreparaties zelf uitvoeren.

First Things First: wat maakt het onderhoud van marmer anders?

Als u ervoor kiest om marmeren werkbladen te installeren, kent u de voor- en nadelen van dit elegante en verfijnde materiaal in vergelijking met bijvoorbeeld graniet. Terwijl u marmer kunt verzegelen om het tegen schade te beschermen, moet het periodiek worden vernieuwd met een verzegelend product. Of u kunt verzegelen en een aantrekkelijke natuurlijke patina laten ontwikkelen.

Hoewel marmer grotendeels bestand is tegen schade door hitte, is het ook zachter en poreuzer dan graniet. Het scoort slechts een vier op de Mohs-hardheidsschaal in de industrie (die varieert van één tot tien), vergeleken met een waardering van zeven voor graniet en kwarts. (Diamanten scoren een 10). Zodoende krassen marmeren werkbladen gemakkelijker en zijn ze gevoeliger voor vlekken en etsen bij blootstelling aan zure stoffen - denk aan koffie, rode wijn of sap van citroenen en andere zure vruchten.

Wanneer een ongeluk onvermijdelijk gebeurt, zoals een lekkage, bijvoorbeeld, dep het dan meteen. (Vegen verspreidt alleen maar een eventuele vlek verder weg.) Was vervolgens het gebied met water en een mild reinigingsmiddel.

Als u geen lekkages en watervlekken opmerkt, kunt u hier een paar marmeren reparatie-technieken voor het aanrecht proberen.

Uw vlek-voor-vlek gids voor Marble Countertop reparatie

Op olie gebaseerde vlekken

Vet, bakolie en andere vlekken op oliebasis laten meestal een donkerdere vlek achter dan andere stoffen. Om deze vlekken te verwijderen, moet u een chemische stof gebruiken die olie kan oplossen. Waaronder:

Ammoniak.

Minerale geesten.

Aceton.

Een vloeibaar reinigingsmiddel met bleekmiddel.

Organische vlekken

Voor vlekken achtergelaten door koffie, thee en zure vruchten - of misschien splatters van die geweldige suo die je hebt gekregen voor een recente familiebijeenkomst - kun je je marmeren aanrecht herstellen door te reinigen met een 12 procent (food-grade) waterstofperoxideproduct gemengd met slechts een paar druppels ammoniak.

Inktvlekken

Bleekmiddel is goed voor het reinigen van inktvlekken (het werkt het best op lichtgekleurd marmer). Gebruik als alternatief waterstofperoxide op lichtgekleurd marmer en lakverdunner op donkerder marmer.

Nicks and Chips

Dus je mes gleed uit tijdens het snijden en nam een beetje spaan uit het aanrecht, waardoor er een mogelijkheid ontstond voor een andere les in reparatie van een marmeren aanrecht. Zo kunt u het probleem oplossen:

Reinig het gebied grondig met aceton en een schone doek.

Na het aanbrengen van een dunne laag epoxy - verkrijgbaar bij veel thuiscentra of aanrecht showrooms - zorgvuldig reset de chip op zijn plaats.

Veeg eventuele overtollige epoxy weg.

Laat de lijm drogen.

Verzegel het om de spiegelachtige afwerking te herstellen.

Als u de chip niet kunt vinden, probeer dan een vulmiddel te gebruiken. (Het is ook goed voor het repareren van kleine scheuren.) En vergeet in de toekomst niet om een snijplank te gebruiken.

Watervlekken en -ringen

Langdurige blootstelling aan hard water kan moeilijk zijn op marmeren bladen. Voor het verwijderen van waterplekken en ringen achtergelaten door een bril en dergelijke, buff ze met uiterst fijne staalwol (kijk voor # 0000 op de verpakking).

Als dat niet werkt, zijn polijstpoeders een goed alternatief voor relatief snelle en geen knoeien marmeren aanrecht reparatie. Om polijstpoeders te gebruiken:

Bevochtig het getroffen gebied.

Strooi wat polijstpoeder op het oppervlak.

Buff het oppervlak met een zachte doek, met behulp van cirkelvormige bewegingen.

De wrijving tussen de handdoek en de slurryachtige pasta die je hebt gemaakt, moet de krassen verwijderen. Nadat de glans is hersteld, gebruikt u een marmerreiniger om het werk af te maken. Herhaal indien nodig en sluit vervolgens het gebied opnieuw af. (Als uw werkblad is gezoet, waardoor het een niet-reflecterende, mattelike afwerking heeft, moet u mogelijk een professional raadplegen.)

Een andere geweldige manier om diepliggende vlekken te verwijderen, is het maken van een kompres.

Laat reparaties u er niet van weerhouden om van deze iconische steen een deel van uw huis te maken - bewapend met de juiste kennis, kunt u elke marmeren ongeluk aanpakken en uw oppervlak er op zijn best uit laten zien.