Hoe een badkamersijdelheid te kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer ijdelheid? Of u nu een volledige renovatie van de badkamer plant of deze verouderde kasten en werkbladen wilt vervangen, u zult uw nieuwe stukken zorgvuldig moeten kiezen. Uw budget is een belangrijke overweging, en u hebt natuurlijk iets nodig met de juiste afmetingen. Maar welke stijl moet je kiezen? Welk type materiaal is het meest duurzaam? Hoe kun je de installatie zo soepel mogelijk laten verlopen? Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een aantal belangrijke dingen uiteengezet om rekening mee te houden bij het winkelen voor een badkamerkastje.

Tenzij u van plan bent om het sanitair opnieuw om te leiden, bepaalt de plattegrond van de badkamer de grootte en plaatsing van uw badkamerijdelheid. Meet de afmetingen van de ruimte en de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt om de deur van de badkamer goed te openen en te sluiten. Je wilt niet dat je nieuwe ijdelheid zo breed of zo diep is dat de deur ertegen slaat. Heeft u al spiegels of aan de wand gemonteerde kasten? Weet hoe hoog je kunt gaan zonder dat de ruimte krap is.

Als je met een bijzonder kleine badkamer werkt, zoek dan naar een ijdelheid met afgeronde hoeken op het aanrecht. Het creëert net iets meer ruimte, en zachtere randen zijn altijd beter als je je in een krappe ruimte bevindt.

Kabinetskwaliteit

Het onderste deel van de ijdelheid is meestal gemaakt van massief hout, massief hardhout of een budgetvriendelijk alternatief zoals medium-density-vezelplaat (MDF), spaanplaat of triplex. Wanneer ze goed worden afgedicht, werken MDF, multiplex en massief hout (zoals grenen) goed in badkamers. Massief hardhout - gemaakt van hout zoals esdoorn of eiken - is beter bestand tegen vocht dan andere massieve houtsoorten. Spaanplaat is goedkoop maar vatbaar voor waterschade. Je kunt echter wegkomen door het in een damestoilet te plaatsen, waar niet veel stoom komt.

Als de prijs van een ijdelheid te mooi lijkt om waar te zijn en u twijfelt aan de kwaliteit, overweeg dan de dikte van de laden. Ze moeten minstens 3/8-inch dik zijn aan de zijkanten en onderkant. Vermijd ook kasten met een fineerafwerking, omdat deze meer kans hebben om te schillen na verloop van tijd.

Countertop-duurzaamheid

Voordat we verdergaan met de interessantere dingen (stijlen!), Laten we het hebben over de duurzaamheid van het werkblad. Deze factor is vooral belangrijk om te overwegen of je nieuwe ijdelheid veel misbruik zal doorstaan. Acryl, ook bekend als een massief aanrecht, is bestand tegen vlekken, maar krast gemakkelijk. Zowel kwarts als graniet zijn bestand tegen hitteschade, waterschade, vlekken en krassen. De hoeken of randen kunnen echter versplinteren. Marmer kleurt gemakkelijker dan andere oppervlakken. Het spaanders en gemakkelijk ook krassen.

Wat onderhoud betreft, kan alleen een professional beschadigde acryl, kwarts of graniet repareren, terwijl huiseigenaren krassen op marmeren bladen kunnen oppoetsen. Zowel marmer als graniet moeten regelmatig worden geseald.

Montage type

Het montagetype dat u kiest, hangt echt af van wat u wilt op het gebied van opslagruimte en algehele stijl. Er zijn twee hoofdoplossingen voor badkamer-ijdelheid: vrijstaand en aan de muur bevestigd.