Vloeibare Marmer, Aanbieding Een Surreal Visie Van De Zee

Na de tentoonstellingen in Petite Loire aan de V & A op het Londense Design Festival 2016, overschrijdt de Franse vloeibare marmerenreeks van de Franse ontwerper Mathieu Lehanneur het Musee des Arts décoratifs, Parijs, voor het d'days festival en officier Panerai die het concept van diepe water verkent. Door een surrealistische visie op de zee te laten zien, lijkt de installatie op het uiterlijk en het gevoel van rimpelend water alsof het voorzichtig door de wind wordt geruild. Het geeft een perfecte balans tussen geavanceerde technologie en deskundig vakmanschap, omdat het gemaakt is van een enkel handgekolijst zwart marmer, nadat deze is gemodelleerd op 3D-filmsoftware.

Als fascinerende als het kijken naar golven, rustig wassen, reflecteert en verwar Mathieu Lehanneur's 'vloeibare marmer' zichzelf met behulp van de intense donkere steen om glimp van het licht te vangen en de diepte verder te accentueren en een gevoel van mysterie en ontzag. Op een 30 cm lang voetstuk, moedigt het stuk de kijkers aan om dicht te kijken, of het hoog boven gaat of overweegt van een laag niveau.

Op de tentoonstelling van 3 tot 14 mei 2017 bij het musea des arts décoratifs, meet het 'vloeibare marmer' vier met 1,7 meter groot. De locatie, tijdens het d'days festival en officine panerai, plaatst het zwarte, fossiele achtige stuk in de grote galerij met contrasterende lichte muren en vloeren.