ONDERHOUD EN ZORG VOOR NATUURSTEENTEGEL

Natuursteen is zeer duurzaam, vooral als het op de juiste manier wordt geïnstalleerd en verzorgd. Op het gebied van verzorging en onderhoud is het belangrijk om te onthouden dat alle natuurstenen moeten worden geseald en dat u GEEN agressieve chemicaliën mag gebruiken om het te reinigen.

Het verzegelen van de steen is essentieel om de oppervlaktevlek vrij te houden. De frequentie van afdichting hangt af van het verkeer en het gebruik van het oppervlak. Een hoogwaardige, op water gebaseerde, penetrerende steenafdichter die een onzichtbare barrière vormt die een maximale bescherming biedt tegen de hardste olie- en watervlekken.

Gebruik geen allesreinigers op natuursteen, hun harde zuren, ammoniak en / of schuurmiddelen kunnen uw steen verkleuren, beitsen, oplossen of dof maken. We raden een milde PH-neutrale zeep met water aan. Zorg dat u gemorst materiaal en vlekken opruimt zodra ze zich voordoen. Als u vloeren van natuursteen heeft, investeer dan in een toegangsmat om vuil en gruis te verwijderen, wat krassen of putten kan veroorzaken wanneer het in contact komt met de natuursteen. Vloeren moeten regelmatig worden afgestoft en gedweild met een schone, niet-behandelde droge stofzwabber of bezem.