Marmer? Kwarts? Graniet? Hoe te kiezen voor een Countertop materiaal

Op dit moment zijn er ongeveer een dozijn verschillende materialen die allemaal technisch geschikt voor een keuken omgeving, van marmer tot kwarts, granieten tegel, en zelfs slager blok, glas en beton zijn.

Met zo vele opties, hoe weet u wat is goed voor uw huis?

En, als u de verkoop van uw woning in de toekomst overweegt, welk materiaal meest mogelijk beroep aan potentiële kopers?

 

Marmer: Mooi, maar niet altijd praktisch

Huiseigenaren op zoek naar een high-end look and feel naar hun keuken misschien graviteren naar de grijs-groen geaderde blik van calacatta enCarraramarmer, maar het kan niet de meest ideale selectie.

Omdat marmer natuurlijk poreus is, kan het vereist regelmatige afdichting en, wat meer is, kleuring een reëel probleem. Hoewel een mooie natuurlijke steen, is marmer niet de meest praktische van countertop oppervlakten

Het vlekken en geuren heel gemakkelijk, behoudt dus is niet een geweldige keuze voor een oppervlak dat moet opstaan om dingen zoals rode wijn, kleurrijke voedsel zoals bieten en rood vlees, evenals scherpe dingen zoals knoflook en uien.

Dat is niet te zeggen marmer kan niet worden gebruikt in de keuken helemaal.

Het is een prachtige oppervlak voor een in-home bakken station. Ernstige bakkers liever marmeren werkbladen voor het kneden van deeg, aangezien het marmer natuurlijk deeg houdt vastplakken aan de oppervlakte.

 

Hoe zit het metkwarts?

Countertops van het kwartszijn eigenlijk vervaardigde materialen. Kwarts mineraal is een zeer sterk, en het is zijn natuurlijke staat is onttrokken en vervaardigd in plakken door het mengen van gemalen kwarts met een kleefmiddel is bevestigd, en soms kleur additieven. Omdat kwarts wordt vervaardigd, is het over het algemeen duurder dan de meeste graniet en marmer, die zijn afgesneden van de aarde in grote blokken en vervolgens gesneden in platen.

Kwarts is zeer eenvoudig te verzorgen en vereist geen afdichting als natuurlijke stenen werkbladen.

Ook, vanwege het niet-poreuze karakter, het is bestand tegen vlekken, krassen en warmte en is beschikbaar in een array van patronen en tinten aan elke kleurenschema keuken.

 

Wat is er zo geweldig overgraniet?

Betaalbaarheid en beschikbaarheid maken nog steedsgranieteen aantrekkelijke keuze voor keukens.

Granietblijft een zeer populaire countertop optie wegens de verscheidenheid in prijsklasse, kleur en brede beschikbaarheid. Het is ook een betrouwbare werkvlak en de glans van gepolijste granieten keukens een high-end look geven zonder verbreking van de bank.

Om het te houden op zoek zijn best, vereist graniet een verzegeling behandeling dat jaarlijks kan worden gedaan. Voor wie zoekt naar de sterkte en duurzaamheid van graniet zonder alle de glans, is verzoet graniet een optie waard. Het draagt een zachter, matte look maar is ook bestand tegen krassen en warmte.