Feature muren en ontwerpen

Van alle kamers in een huis is het de woonkamer waar gezinnen de meeste tijd doorbrengen. Daarom is het essentieel om dit gebied hart, ziel en aantrekkingskracht te geven en een moeiteloze manier om dit te bereiken is met een kenmerkmuur.

Het creëren van een feature wall is een eenvoudige en goedkope manier om een ​​beetje drama aan elke ruimte toe te voegen. Perfect voor het accentueren van een brandpunt zoals een open haard of een plank, een accentmuur bestuurt de aandacht van het oog en kan zelfs dienen om ongewenste aandacht weg te trekken van ongewenste aspecten van de kamer.

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het belang van het kiezen van de muur zelf moet niet worden onderschat. Kies een muur zonder deuren of ramen en indien mogelijk met interessante architecturale kenmerken of een open haard. Het is het beste als u de muur met het grootste gebied kunt kiezen, maar u moet wel rekening houden met de vorm van de kamer. Als de ruimte die u wilt opvouwen smal is, zal het plukken van de langste zijde dit alleen maar accentueren.

Met elke feature-wall is het goed om een ​​juiste balans te vinden. Hoewel het de bedoeling is dat uw stijlvolle ontwerp een centraal punt is, mag het de kamer niet domineren. Een belangrijke truc is om een ​​paar gestoffeerde stukken of gordijnen in de accentkleur op te nemen. Het is ook essentieel om het juiste ontwerp te kiezen. Als het gaat om functie-wanden, is vetgedrukt beter "