Ideeën voor het toevoegen van Onyx aan uw huis

Onyx is een zeldzame en waardevolle steen. Vanwege zijn zeldzaamheid is het een van de duurdere stenen in de natuursteenindustrie, maar de verbluffende functies en onvergelijkbare stijl creëren een ruimte die zich onderscheidt van het gemiddelde huis. De verscheidenheid aan contrasterende kleuren, rijke lagen en aders worden gevormd in de aarde gedurende een periode van duizenden jaren. Elk stuk onyx is een individueel kunstwerk.

De rijke en opvallende schoonheid van Onyx wordt gewaardeerd door beschavingen in de hele menselijke geschiedenis. Oude Grieken en Egyptenaren gebruikten deze steen voor houtsnijwerk en sieraden. Tegenwoordig symboliseert onyx extravagante luxe in een modern interieurontwerp. Onyx kan verlicht zijn vanwege de lichtdoorlatendheid van de steen. Backlit onyx creëert een dramatische impact terwijl het het brandpunt van de kamer wordt.

Verhoog het interieurontwerp met Onyx

Onyx's contrasterende kleuren en fantastische patronen zijn absoluut fantastisch in veel delen van het huis. Mensen gebruiken onyx voor decoratieve wandpanelen, werkbladen in de keuken, bovenwanden in de badkamer, backsplashes, een aanrecht in de bijkeuken van de butler, vloer- en wandtegels en zelfs moderne wastafels en toiletten zijn gemaakt van onyx.

Meng onyx met andere materialen voor een spectaculair ultramodern interieurontwerp. Deze prachtige natuursteen werkt goed met hout, staal, glas en beton. Het effect is vooral opvallend wanneer onyx-functies worden gecombineerd met een zeer donker hout. Het contrast benadrukt de natuurlijke schoonheid van de steen. Om deze reden worden onyx-elementen vaak verwerkt in monochrome ontwerpen, waardoor een verbluffende achtergrond ontstaat.

De unieke schoonheid van deze steen brengt een luxe stijl naar het ontwerp van de badkamer en de keuken. De witte steenkleuren en andere verbluffende kleurencombinaties in strepen en gebogen patronen creëren een onderscheidend architectonisch element. Witte onyx is bijvoorbeeld perfect voor decoratieve wandpanelen, muurschilderingen in boekvorm en backsplashes. Verlicht de backsplash of speel een muur met kleine lichtjes voor een buitengewoon brandpunt.

Beste in gebieden met weinig verkeer

Als onyx wordt gebruikt voor werkbladen in de keuken of in de badkamer, moet deze worden beperkt tot gebieden met weinig verkeer. De zachtheid van deze steen is beter geschikt voor de voorraadkast van een butler, minder vaak gebruikte badkamers, open haardomgevingen of badkuipomlijstingen, waar de delicate steen minder snel beschadigd raakt. In actieve, drukke keukens, is onyx het best te gebruiken in gebieden met weinig verkeer in de ruimte, zoals de backsplash. Een witte onyx-backsplash gecombineerd met zwarte of donkere houten kasten en roestvrijstalen apparaten zal een indrukwekkend statement maken.

In de natuursteenindustrie wordt onyx nog steeds gebruikt voor werkbladen in de keuken vanwege het onderscheidende uiterlijk en de ongeëvenaarde luxestijl. Het is echter essentieel om u ervan bewust te zijn dat onyx fragiel is en dat extra zorg nodig is, in vergelijking met andere soorten steen. Deze delicate steen houdt de activiteiten in een drukke keuken niet goed vol. Gemeenschappelijke activiteiten, zoals het snijden van groenten of het verplaatsen van potten en pannen, kunnen gemakkelijk krassen maken op het oppervlak van het aanrecht.

Onyx kan bovendien worden geëtst met zure vloeistoffen, zoals tomatensaus, wijn of citroensap. Ook is het belangrijk om een ​​snijplank te gebruiken in plaats van voedsel direct op het aanrecht te snijden. Een goede verzorging en onderhoud is vereist. De steen moet vaak worden afgedicht en worden gereinigd met een speciale steenreiniger om schade te voorkomen.