Quartz Stone Vs Porcelain Platen - Alles wat u moet weten

Wanneer een huiseigenaar de beslissing neemt om hun huis te renoveren, is een van de moeilijkste beslissingen het kiezen van het materiaal dat u verkiest en bij u thuis past. Er zijn veel materialen die een vergelijkbare lijst van voor- en nadelen hebben, waardoor het vaak moeilijker is om een beslissing te nemen.

Of u nu de beslissing neemt op basis van hoe duurzaam het oppervlak is of wat beschikbaar is voor u in termen van kleuren en afwerkingen of hoe gemakkelijk het oppervlak te onderhouden is, iedereen heeft zijn persoonlijke lijsten die moeten worden aangevinkt en die belangrijk voor hen zijn.
We zullen momenteel twee van de meest populaire oppervlakken op de markt behandelen; Kwarts en porselein platen , om te zien bespreken de goede en slechte punten van beide.

Porselein

Porselein is een van de weinige oppervlakken die er zijn met een lange lijst met voordelen en niet veel valkuilen, wat geweldig is voor huiseigenaren. Porselein wordt geleverd in een enorm scala aan kleuren, patronen en afwerkingen, passend bij absoluut elke stijl.
Ongeacht de kleur die u zoekt, u vindt zeker de perfecte kleur voor u en uw individuele stijl.

Een van de grote voordelen voor Porcelain is dat het in staat is om veel te lijken op natuurlijke stenen zoals marmer in termen van veining, wat een groot pluspunt is voor huiseigenaren. Als het natuurlijke uiterlijk iets is dat u wilt bereiken, kan het porselein ideaal zijn voor u.

Als het gaat om het maken van oppervlakken zoals keukeneilanden, is porselein absoluut perfect omdat het verkrijgbaar is in grote plaatmaten. Het is vaak niet nodig om meerdere platen samen te smelten, waardoor het perfect is voor die naadloze look.
Porselein is ook perfect om te worden geïnstalleerd in direct zonlicht, omdat het nooit zal vervagen in de zon, wat betekent dat je het kunt plaatsen zonder zorgen.

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen met welk materiaal dan ook is hoe vlekbestendig het is. Als je voedsel, make-up of iets dat waarschijnlijk vlekken bevat morst, is Porcelain een van je beste gokspellen. Behalve dat het krasbestendig is, maakt u zich nooit zorgen over het morsen of afromen van het oppervlak met een product of voorwerp.

Porselein komt echter ook niet zonder. Porselein kan tijdens de levensduur verspanen, barsten en beschadigen als u niet voorzichtig bent. Het risico dat de schade klein is en veel minder dan in vergelijking met natuurlijke stenen, is er nog steeds een risico dat hoog genoeg is om zorgen over te maken.

Kwarts

Kwartssteen is een van de beste kanshebbers bij het nadenken over welk materiaal in uw huis moet worden gebruikt. Kwarts staat bekend om zijn lage onderhoudskosten en het is een droom voor huiseigenaren. In tegenstelling tot natuurlijke stenen hoeft Quartz nooit te worden verzegeld of regelmatig te worden behandeld, waardoor het eenvoudig te onderhouden en rendabel blijft. Kwarts is ook een niet-poreus materiaal, wat betekent dat het schoonmaken zoveel gemakkelijker wordt gemaakt.
Net als Porselein is Quartz ook geweldig als het vlekbestendig is. U hoeft zich nooit zorgen te maken over lekkages of voedsel dat mogelijk kan vlekken, omdat het gewoon op het oppervlak blijft om te worden schoongemaakt.

Kwarts is ook een van de beste budgetvriendelijke opties die er op de markt zijn. Niet alleen is de kostprijs lager voor de eerste aankoop, maar het is ook op lange termijn goedkoper omdat er geen toezeggingen zijn voor behandelingen. Het nul-onderhoud maakt het zo de moeite waard.

Ten slotte is Quartz ook duurzaam en slijtvast, waardoor het ideaal is voor werkoppervlakken en vloeren in gebieden met veel verkeer. Zolang u goed voor Quartz zorgt, zal het vele jaren meegaan.