Slate Tiles

Wat is Slate?

Leisteen: "Een dichte fijnkorrelige metamorfe steen die wordt geproduceerd door het comprimeren van verschillende sedimenten (zoals klei of schalie) om een karakteristieke splitsing te ontwikkelen"

Afgezien van zijn uitgebreide gebruik als zowel binnen- als buitengolven, is de leisteen historisch gebruikt in dakbedelen, biljarttafels, krijtborden en begraafplaatsen. Vroege elektrische panelen gebruikten leisteen voor zijn isolatievermogen. Vandaag genieten we van dezelfde isolatie eigenschappen door op te merken hoe snel de leisteen opwarmt als we de vloerverwarming eronder inschakelen. Ook als u zon op de vloer raakt, is de warmte die naar de leisteen wordt overgebracht, een extra bonus. Het voelt goed onder de voet en zal de warmte straks uitstralen nadat de zon heeft gezet (of nadat je die warmte in de vloer hebt gedraaid).Schaal installeren

De techniek voor het installeren van leisteen is vergelijkbaar met het installeren van keramische of porseleinen tegels. De ondervloer moet goed zijn en een anti-fractuurmembraan (substraat) moet worden gebruikt. Bij het installeren van gekalibreerde leisteen moet u extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat elke tegel met een minimum van lippage is geïnstalleerd. U wilt niet dat mensen over die natuurlijke textuur draaien!

Zoals bij alle natuursteen, moet de leisteen verzegeld worden nadat het is geïnstalleerd. Juiste afdichting beschermt de steen tegen waterschade (een must in externe toepassingen), evenals het vullen. Wij raden u aan een premium sealer zoals Dry Treat's Stain proof of Intensifia. Stain proof zal de steen gedurende 25 jaar beschermen (geen opnieuw afdichten nodig), terwijl u dezelfde uitstraling en gevoel heeft gehad voordat u het afdicht heeft. Intensifia verbetert de kleurplaten gedurende 5 jaar, terwijl tegelijkertijd een premium afdichtingselement wordt geleverd. Als u de manier ziet zoals uw leisteen eruit ziet als u er water op installeert, overweeg dan het afsluiten met Instensifia.

Het installeren van leisteen vloeren in uw huis of kantoor zal de monetaire waarde van uw woning verbeteren.

De blijvende schoonheid van vloertegels verbetert elke instelling, waardoor het een perfecte vloeroptie maakt, ongeacht uw stijl of ontwerpvoorkeur.