5 tips om te weten bij het onderhoud van marmeren vloeren

Marmervloeren voegen een opvallende schoonheid toe aan elk interieur en verbeteren de luxe van het huis naar nieuwe hoogten. Telkens wanneer je naar mooie en glinsterende marmeren vloeren kijkt, wordt je herinnerd aan de luxueuze weelde die geen ander materiaal kan nabootsen. Behoud en ervaar de tijdloze schoonheid van marmer met de volgende tips en houd uw marmeren vloeren nog vele jaren goed.

Een veel voorkomende misvatting over marmeren vloeren die moeilijk te onderhouden is. Het is echter niet moeilijk om het helemaal te reinigen.   

Tips: Voor dagelijks onderhoud is het gebruik van een normale mop of zachte doek met water en milde reinigingsmiddelen voldoende.    Vermijd het gebruik van zware reinigingsproducten zoals zuren en alkalische vloeibare reinigingsmiddelen, omdat deze in de marmeren vloer worden opgenomen en de natuurlijke glans en kleur van de vloer aantasten. Gebruik milde reinigingsproducten voor dagelijks onderhoud en behoud de natuurlijke glans en opvallende schoonheid van het marmeren oppervlak.

De ongerepte schoonheid van wit marmer is misschien wel de mooiste aanblik als het gaat om interieurontwerp. Het volgende witte oppervlak met grijsachtige aderen transformeert een alledaags huis naar een luxe verblijfplaats die je niet zou willen verlaten. Maar zo'n opvallend wit oppervlak kan snel vlekken ophopen, vooral als je een groot gezin hebt of kinderen hebt.

Tips: Marmer is zeer gevoelig voor zure vloeistoffen zoals vruchtensap, schoonmaakmiddelen en koffie of wijn. Reinig de vlek daarom zo snel mogelijk, zodat deze niet te lang op die plek blijft en een blijvend repercussie-effect heeft.

Kleine dingen kunnen grote gevolgen hebben. Het vuil, zand en vlekken gedragen door vuile schoenen kunnen schurend zijn voor Marble vloer en kan op lange termijn tot schade leiden.

Tips: het hebben van een eenvoudige deurmat, tapijt of hardloper kan veel doen om de schoonheid van de marmeren vloeren te behouden door deze te beschermen tegen elke vorm van schurende materialen die schade aan de vloer kunnen veroorzaken.

Tips: om de glans en glans van marmer te behouden, is het essentieel om deze regelmatig te polijsten. Polijsten vermindert het absorptievermogen van het marmer en behoudt zijn natuurlijke glans die essentieel is voor een langdurige schoonheid. Omdat polijsten echter ook kan leiden tot het dunner worden van het marmer, moet u niet te vaak polijsten. Als je netjes poetst, blijft deze prachtige marmeren steen je huis lang mooi houden.

In tegenstelling tot graniet is marmer een zachtere vorm van natuursteen die vloeistof absorbeert en gemakkelijker wordt gekleurd.

Tips: om uw marmeren vloeren tegen vlekken te beschermen, is het zeer raadzaam om marmerafdichtingen te gebruiken om een beschermende schaal op uw marmeren vloer te maken en deze tegen waterschade te beschermen.   Marmerafdichtingen zijn met name essentieel voor badkamers en keukens waar blootstelling aan water zeer vaak voorkomt.